Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2020 06:17 - Букли и къдрици
Автор: xtravaganzzza Категория: Забавление   
Прочетен: 89 Коментари: 0 Гласове:
0



 Къдравата коса никога не излиза от мода. Ако косата ви е права или не е достатъчно гъста, то къдриците несъмнено ще й придадат обем.

Топлинната обработка с преси, сешоари и маши винаги крие от изтъняване на косъма или от изсушаване.  Да не говорим, че всички сме изморени от недостатъците на лаковете за коса. Химикалите в него толкова помагат на прическата, колкото и увреждат косата.

Какви са естествените начини за къдрици, с които да намалим рисковете от дразнене на скалпа, пърхот и други кожни проблеми


Съвети

1. За дълготрайна издръжливост на къдриците, както и на почти всяка друга прическа, не започвайте да работите с напълно мокра коса.

2. Освен ако не е крайно необходимо, не разресвайте косата си, докато е все още мокра.

3. Внимавайте със стягането на фибите, ластиците и ролките към скалпа, за да предотвратите накъсване на косъма или главоболие.

Ето няколко начина за красиво накъдрена коса.

Метод 1

Това може би е най-лесният начин да се накъдри косата си - направете си плитка. Ако искате дребни и стегнати къдрици, сплитайте малки участъци от косата. За предпочитане е косата да е влажна и да престоите с плитките една нощ, ако имате възможност. Резултатът е спирални къдрици в стил рок.

Метод 2

Направите си кок, легнете с него, а на сутринта ще се събудите с приятни вълнисти кичури.

Този трик може да не се получи при косите, които са с по-жив косъм.

Метод 3

Друг начин да си направите къдрици е чрез използването на малки парченца плат или неизползвани чорапи. Поставете парченцето плат или чорапа на върха на косата си и навийте дотам, докъдето искате вашите къдрици да започват. Една нощ престой с навита коса е достатъчен за буйни къдрици.

Метод 4

Този метод за къдрици изисква ролки. Срешете, навлажнете косата и в зависимост от желания ефект за стегнати или по-небрежни къдрици, затегнете или разхлабете ролките. Подсушете навитата коса с топъл въздух в продължение на 5 минути, а след това и със студен въздух за 3-4 минути. Останете с навита коса поне 15 минути, преди да развиете ролките и, воала, вече сте къдрави.

Метод 5

Ако все пак изпитвате затруднения при самосплитането, може да заложите и на кравайчетата. Не се изисква толкова сръчност. Пробвайте да отделите няколко кичура, да ги навиете на топче при скалпа и да ги закрепите здраво с фиби или ластик. Стойте с тях няколко часа и ще се сдобиете със суперкъдрици. Накрая прокарайте пръсти през къдриците и ги оставете да падат свободно.

Метод 6

Друг ефективен начин за направата на къдрици е с кухненска хартия. След като сте измили косата си и добре сте я подсушили, нанесете на нея хидратиращ серум, за да придаде не само гладкост и блясък на косъма, но и да послужи като защитен слой при къдренето. Завийте кухненската хартия по посочения начин на снимката.

Внимателно завържете хартията около косата.

След това вържете на панделката хартия за косата, за да не се измъква и кичурът да си стои навит.

Ако предпочитате по-разпуснати къдрици, постойте така около 3-4 часа. За по-стегнати и издръжливи вълни изчакайте повече от 6 часа.



Като за начало, помнете, че чистата коса се къдри по-трудно, отколкото коса, която не сте мили от 1 или два дни. Причината е, че кичурите са по-податливи на стилизиране. Грешно е разбирането, че от мократа коса стават красиви букли. Напротив – ако косата ви е току що измита и все още мокра, когато я навиете на ролки, тя няма да успее да изсъхне и след като махнете ролките ще трябва наново да я оформяте.

Важно е също да се отбележи, че ако сте решили да къдрите косата си на букли и искате прическата да трае по-дълго, тогава при последното миене не трябва да ползвате балсам за коса. Причината е, че той прави косата по-тежка и я тегли надолу, така че я изправя. Това ще попречи на буклите да се задържат.

Трайността на буклите зависи и от други фактори – например с каква дължина е косата ви и дали косъмът е по-дебел. Колкото по-дълга е косата, толкова по-трудно е за къдрене, тъй като е по-тежка, пада надолу и буклите се изправят. Същото важи и ако се радвате на гъста и мека коса. По-дебелият косъм се поддава по-трудно на стилизиране

За да имате трайни букли, трябва да изберете правилния метод за накъдряне. Например, машата за коса прави красиви букли, но те са временни. Ако искате да има следи от тях и на следващия ден, тогава е по-добре да помислите за къдрене без нагряване. Горещите ролки са добър избор, ако косата ви е права и не се къдри лесно. Навиването с хартия, парчета плат или на кок през нощта е подходящо решение, ако искате трайни букли, но нямате време да ги изчакате през деня. 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xtravaganzzza
Категория: Забавление
Прочетен: 2855
Постинги: 6
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930